AnaSayfa > ANASAYFA > BAŞYAYLA'DA VATAN BAYRAK AŞKI

BAŞYAYLA'DA VATAN BAYRAK AŞKI

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Belediyemiz önünde bulunan “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”nda saat 22.30’da program düzenlendi. Milli birlik yürüyüşü  (belediye konuk evinden demokrasi meydanına kadar) yapıldı. Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih KAŞIKCI, Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin BULGURCU ve siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum çalışanları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.  Program tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı okunarak başladı. İlçe Müftülüğü müezzini Sayın Mustafa ÇETİN tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Halkımızın duygu ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için anı defteri demokrasi meydanına bırakıldı. Vatandandaşlarımız duygu ve düşüncelerini yazdı.

15 Temmuz Milli Birlik Günü anısına, Başyayla Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Sayın Emin ÇETİNER, Adalet Ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sayın Ahmet İPEK,  Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin BULGURCU, İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih KAŞIKCI konuşmalarını yaptı.

Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin BULGURCU yaptığı konuşmasında “Sizleri ALLAH’IN selamıyla selamlıyorum. Selamün aleyküm. Başyayla’ nın yiğit bekçileri, değerli kardeşlerim… Herkesin mutlaka gurur duyduğu bir şey vardır. Bende Başyayla Belediye Başkanı olarak bu tablo ile gurur duyuyorum. Nasıl liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız milleti ile gurur duyuyorsa, bende gözümün önündeki bu tablo ile gurur duyuyorum ve Türk milletinin asla esaret altına girmeyeceğini, vatanını kimseye parçalatmayacağını, bayrağını indirtmeyeceğini,   ezanını dindirtmeyeceğini gösteren Türk milleti ve Başyayla halkımla gurur duyuyorum.

Tabi genç kardeşlerim hatırlamazlar ama okumuşlardır, değerli büyüklerimde şahit olmuşlardır. Biraz evvel, değerli ilçe başkanlarımın anlattığı gibi biz ne ihtilaller  gördük. Baştaki lider çok önemli onun arkasında duran halkta çok önemlidir. Ben 1980 ihtilalinde 23 yaşındaydım ve şunu gördüm.İhtilal veya darbe girişimi olduğu anda, büyük çoğunluğu yastığın arkasına saklandı. “Lider taşın arkasına saklanırsa, halk dağın arkasına saklanırdı. Ama işte bugünkü liderimiz, bugünkü cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ gibi seçilmiş büyüklerimiz şunu gösterdi. “Ben halkımla varım, yok olursam halkımla yok olurum”. dedi ve halkımızda liderine güvendi. Efendim; bu bayrağı indirecek eli bu millet kırar, ezanı dindirtecek kişinin sesini keser, bu millet tanka, uçağa tokat atar. Bu millette bu sevda, bu vatan aşkı, bu iman olduktan sonra bir tek TÜRK kalıncaya kadar bu vatanı kimse parçalayamaz. Bütün dünya bir araya gelse ne yazar. Bugün  Başyayla’da nice Ömer HALİSDEMİR’ ler var.  249 şehidimiz gibi kardeşlerimiz var, bu yiğitler gibi evlat yetiştirecek nice analarımız, bacılarımız var. İşte bunları gören hainler bir daha böyle bir teşebbüse kalkışamayacaktır. Anca okyanus ötesinden laf yetiştirecekler, hain yetiştireceklerdir. Sen istediğin kadar hain yetiştirsen ne yazar.

Burada Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın yiğitleri var. Burada Türk milleti var. Başyayla’ nın yiğitleri sağ olduğu müddetçe, Türk milletinin de bu inancı olduğu müddetçe, dünya bir araya gelse  ne yazar. Bu inançla, Başyayla halkıma teşekkürlerimi sunar, başta hanım kardeşlerim olmak üzere değerli büyüklerime ve genç kardeşlerim olmak üzere hepinize saygılarımı sunarım. Birlik ve beraberliğimiz içerisin de hep birlikte dua ederek hepinizi Allah emanet ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların bitiminde ilçemizde yüzlerce aracın katılımıyla konvoy yapıldıktan sonra,   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşması canlı yayın olarak halkımız tarafından dinlendi. 15 Temmuz temalı resim, şiir, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. Saat 00.13 tüm camilerimizde selâların okunmasıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği süre boyunca Demokrasi nöbetine devam edildi.